Paslanmaz flanş paslanmaz boru hatlarında ve çeşitli makinelerde parçaların sızdırmayacak bir şekilde birleştirilmesini sağlayan paslanmaz fittings malzemesidir.Paslanmaz flanşlar genellikle basınçlı ortamlarda kullanılır. Flanşlar basınç karşısında kullanılan sıvı metal klıngirit ve sıvı contalar ile sızdırmaz hale getirilmektedirler
Paslanmaz Flanşlar, basınç ve boyutlarına (çap / ölçü ) göre sınıflandırılır. Paslanmaz flanş genel olarak dairesel bir konstrüksiyona sahiptir ve bu iki dairenin civatalarla birbirine bağlanmasıyla oluşturulurlar. Paslanmaz Boru çapı basınç sınıfına göre flanşın birbirine bağlantısını sağlayan civata deliklerinin sayısı değişebilir.Fakat nadirende olsa flanşın, dörtgen veya eliptik tasarlandığı da görülmektedir.
Paslanmaz flanşlar çeşitli norm ve flanşların hatta bağlantı türlerine göre sınıflandırılırlar.
Bu normlar basınç özelliklerine göre çeşitli ülkelerin uyguladığı standart normlardır.Paslanmaz flanş ülkemizde genel olarak PN ve Libre normu kullanılmaktadır. Libre Amerikan normu paslanmaz flanşlarda kullanılan basınç standardı iken Pn Avrupa normu olarak kabul görmektedir. Pn normu kısaltması Dın olarak bilinen (Deutshes institut für normung) Alman normu tarafından belirlenmiştir. Libre normu ise Ansı( American national standarts ınstıtue ) olarak bilinen Amerikan standartlar enstitüsü tarafından belirlenen basınç normudur.
Paslanmaz flanş içeriğindeki elementlere göre ayrılmakta olup; 304 Kalite flanş , 316 Kalite flanş,316Ti kalite flanş, 321 Kalite flanş , 310 Kalite flanş diye farklı kaliteleri olup kullanılacak hattan geçen akışkana sıvıya ve ısı derecesine tercih edilmelidir.Paslanmaz 304 kalite flanş daha çok hava ve kimyasal aşındırıcı sıvıların olmadığı hatlarda kullanılır iken 316 ve 316 Ti kalite paslanmaz kaynak flanş ise içerisindeki molibden elementinden ötürü kimya tekstil denizcilik ve petrol türevi akışkanın geçtiği hatlarda kullanılır.321 Kalite ve 310 Kalite paslanmaz flanş ise yüksek ısıya maruz kalan devrelerde ( Çimento fabrikaları ısı kazanları nükleer santraller gibi tesislerde ) içeriğindeki Crom ve nikel elementlerinin diğer paslanmaz kalitelerine göre yüksek olması sebebi ve bu sebepten dolayı ısıya direncinin yüksek olması nedeni ile tercih edilmektedir.
Hatta bağlantı türüne göre ise Paslanmaz flanş’ları 6 ana grupta inceleyebiliriz. Bu türler; Paslanmaz Düz flanş, Paslanmaz kaynak boyunlu flanş, Paslanmaz dişli flanş, Paslanmaz serbest flanş , Paslanmaz soketli tip flanş ve Paslanmaz kör flanştır.
Paslanmaz Düz Flanş
Paslanmaz düz flanş hatta bulunan borulara geçirilerek flanşlar hem önden hem de arkadan kaynak yapılarak hatta bağlanırlar. Karşılıklı olarak hatta bağlanan flanşlar üzerlerinde bulunan cıvata delikleri kullanılarak birbirlerine bağlanırlar. Bu bağlantı yapılırken iki flanş arasına conta konularak sızdırmazlık sağlanır.
Paslanmaz Kaynak Boyunlu Flanş
Paslanmaz kaynak boyunlu flanş hatta bulunan borulara alın alına kaynak yapılarak bağlanırlar. Kaynak boyunlu flanşlar da tıpkı paslanmaz düz flanşlar gibi bağlanarak sızdırmazlık sağlanır.
Paslanmaz Dişli Flanş
Paslanmaz dişli flanş genellikle basıncın daha az olduğu hatlarda kullanılan bağlantı elemanıdır. Paslanmaz dişli flanşlar; paslanmaz boru hatlarında genellikle hattın sonuna kaynatılan nipeller ile birlikte kullanılırlar. Hat sonunda hatta kaynatılan nipellere vira edilerek kullanılan dişli flanşların diğer kısımlarında ki bağlantı düz flanşlar ile aynıdır.Paslanmaz dişli flanş NPT Dişli ve BSPT Dişli olarak imalat yapılmaktadırlar.
Paslanmaz Serbest Flanşlar
Paslanmaz serbest flanş hatlardan daha çok hatların makinelere bağlandığı kısımlarda kullanılır. Makine üzerinde bulunan sabit flanşla birbirini tam olarak karşılayabilmesi için hat üzerinde hareket edebilen paslanmaz flanşlara serbest flanş denir. Serbest flanşlar hatlarda paslanmaz yakalar ile birlikte kullanılırlar. Serbest flanşlarda conta basma yüzeyi bulunmamaktadır. Serbest flanşlar içlerinden boru geçirildikten sonra boru sonuna yaka kaynatılarak flanşların borudan çıkması önlenir. Ayrıca flanşların serbestçe hareket etmeleri sağlanır. Serbest flanşlarda bulunamayan conta basma yüzeyleri yakalarda bulunan yüzeyler ile sağlanır. Geri kalan kısımlar yine paslanamaz düz flanşlar ile aynıdır.
Paslanmaz Kör Flanş
Paslanmaz kör flanşlar hatlarda hatları sonlandırmak için kullanılan flanşlardır. Bu flanşlar hatların daha sonra devam ettirilebilme ihtimaline karşın kullanılırlar. Paslanmaz kör flanşlar diğer flanşlar gibi bir conta yardımıyla hatta bulunan diğer flanşa bağlanılarak hat sonlandırılır.
Paslanmaz Soketli Flanş
Paslanmaz soketli flanşlar hatta bulunan boruyu içe açılmış kanala kaynak yapılarak bağlanırlar. Paslanmaz soketli tip flanşlar da tıpkı paslanmaz düz flanşlar gibi iki flanş arasına conta bağlanarak sızdırmazlık sağlanır.
Paslanmaz flanş 304 Kalite ve 316 Kalite olarak stoklarımızda mevcut olup diğer kalitelerde ise gerek imalat gerekse yurtdışında teslim süresine bağlı kalarak tedariğini sağlamaktayız.
Paslanmaz Flanş Faydaları
Tüm metal uygulamalarında korozyon sürekli bir husustur. Pas, kimyasallar ve diğer çevresel faktörler metallere zarar verebilir. Bu nedenle, flanş seçiminin bu faktörlere karşı dayanıklı olması gerekir. Paslanmaz çelik, yüksek korozyon direncinden dolayı karbon çeliği de dahil olmak üzere diğer metal flanşlardan daha iyi performans gösterir. Paslanmaz çelik oldukça yüksek derecede güçlü ve dayanıklıdır, büyük basınçlara dayanabilir. Karşılaştırıldığında, alüminyum daha ucuz bir seçenek olabilir fakat ağır basınç altında daha yumuşaktır ve sistemi tehlikeye atabilir. Herhangi bir sistem veya ekipman sadece en zayıf kısmı kadar güçlüdür. Birleşimler ve kaynaklar geleneksel olarak zayıf bir noktadır, bu nedenle metal seçiminizin uygulama için doğru olduğundan emin olmak mantıklı olacaktır. Kullanımına bağlı olarak, bir flanşın çok yüksek sıcaklıklara dayanması gerekebilir. Doğru kalite paslanmaz çelik flanş, sistemi tehlikeye atacak herhangi bir bükülme veya deformasyon olmasını engelleyecektir. Bazı uygulamalar için daha düşük dereceli metal flanşlar iyi olabilir, ancak sisteminizin veya ekipmanınızın maksimum kapasitede çalışmasını istiyorsanız, paslanmaz çelik flanşlara tercih etmeniz gerekir.
Paslanmaz Flanş Üretim Aşamaları
Paslanmaz flanş üretimi belirli aşamalardan oluşur. Bu aşamalar aşağıdaki gibidir.
- Hammadde: Bu işlemden başlayarak, sistem, malzemenin hammadde test sertifikasına göre tüm harici malzemelerin kalitesini kontrol eder.
- Malzeme Denetimi: Malzeme denetimi, üretim başlamadan önce bir ürünü üretmek için malzeme ve parçaların kalitesini izleme sürecidir. Bu denetim ile, açılış veya üretim denetimine geçmeden önce kaliteyi kontrol edebilirsiniz.
- Malzeme Kesme: Merkezi plakada, işleme çapına sahip flanşın iç çapına ve iç çapına sahip disk düz kesilir ve cıvata deliği ve su hattı işlenir. Bu şekilde üretilen flanşa kesme flanşı denir ve böyle bir flanşın çapı merkezi plakanın genişliği ile sınırlıdır.
- Flanş Dövmesi: Dövme flanşlar genellikle dökme flanşlardan daha düşük karbon içeriğine sahiptir ve paslanmaya daha az atılır. Dövülerek daha iyi aerodinamik şekli, daha kalın yapısı ve daha iyi mekanik özellikleri vardır.
- Isıl İşlem: Paslanmaz flanş ısıl işlem sürecindedir, genel dövme soğutma hızı en yavaştır, standart soğutma hızı daha hızlıdır, soğutma hızını azaltmak daha hızlıdır.
- Bu aşamalardan sonra son denetim ve paslanma kontrolü gerçekleştirilir. Flanşlar ambalajlanarak üretim sürecine son verilir.
İlginizi Çekebilir: Krom Nedir ? Paslanmaz Krom Faydaları Nelerdir ?
Paslanmaz Flanş Kullanım Alanları Nelerdir?
Paslanmaz flanş birçok mühendislik ve sıhhi tesisat projesinin ayrılmaz parçalarıdır. Petrol, gaz, su, vb. nakliyesi (boru hatları, gemiler), üretim tesisleri ve enerji üretimi, kimyasallar ve kimyasal gübreler gibi birçok farklı alanda kullanılır. Paslanmaz flanş tip ve şekil bakımından çeşitli türlerde bulunur ve malzemeleri de sıvı ve servis ortamına göre çeşitlendirilir (düşük karbonlu çelik, düşük alaşımlı çelik, paslanmaz çelik, yüksek alaşımlı çelik, demir dışı çelik veya benzeri).
Birçok uygulamada, mühendislerin bir hazneyi veya silindiri çok güvenli bir şekilde kapatmanın bir yolunu bulmaları gerekir, çünkü genellikle içerideki madde bileşim veya basınçta dışarıdaki maddeden farklı olmalıdır. Bunu, iki metal parçasını veya diğer malzemeyi bir dudaktaki bir cıvata çemberi ile birbirine bağlayarak yaparlar. Bu “dudak” bir paslanmaz flanş olur. Metal boruların iki bölümünü birbirine lehimleyerek veya kaynak yaparak bağlanabilir, ancak bu şekilde bağlanan borular yüksek basınçlarda patlamaya çok duyarlıdır. Borunun iki bölümünü daha güvenli bir şekilde bağlamanın bir yolu, cıvatalarla bağlayabileceğiniz paslanmaz flanş uçlara sahip olmaktır. Bu şekilde, gazlar veya sıvılar boru içinde yüksek basınçlara ulaşsa bile, çoğu zaman sorunsuz bir şekilde tutacaktır.
Paslanmaz Flanş Kullanımının Avantajları Nelerdir ?
- Leke ve Korozyona Dirençli: Paslanmaz flanş çok çeşitli atmosferik ortamlarda ve birçok aşındırıcı ortamda mükemmeldir. Sıcak klorür ortamlarında oyuklaşma ve çatlak korozyonuna ve 60 derecenin altındaki gerilim korozyon çatlağına dayanıklıdır. Paslanmaz flanş, ortam sıcaklıklarında yaklaşık 200 mg/L klorite kadar içme suyuna dayanıklıdır
- Değer: Paslanmaz flanş kullandığınızda, projenizi onlarca yıl sürecek dayanıklı bir ürün satın alıyorsunuz. Bakımı ve montajı kolay, güvenilir bir malzemedir. Paslanmaz çelik az bakım gerektirir ve korozyona dayanıklı özellikleri nedeniyle, onlarca yıl değiştirilmeleri pek olası değildir.
- Mukavemet ve Çok Yönlülük: Paslanmaz çeliğe korozyona dayanıklı özelliklerini artırmak için nikel, molibden veya azot gibi farklı malzemeler eklenebilir. Paslanmaz flanş aşırı sıcaklıklara dayanabilir ve yüksek sıcaklıklarda daha yüksek mukavemete sahiptir, bu nedenle genellikle 500 dereceden yaklaşık 800 dereceye kadar sıcaklıklarda yapısal ve basınç içeren uygulamalar için kullanılır.
- Görünüm: Paslanmaz çelik flanş, malzeme doğal olarak parlak ve zarif bir görünüme sahip olduğundan ticari işletmeler için mükemmel bir seçimdir.
İlginizi Çekebilir: Paslanmaz Çelik Ürünlerin Hayatımıza Kazandırdığı 10 Fayda
Paslanmaz Flanş Sızdırmazlık Özelliği
Paslanmaz flanşların temel üretim amacı, tesisat akışlarında ek yerlerinde meydana gelebilecek sızdırmaların engellenmesidir. Bu sızdırmazlığın tam olarak sağlanabilmesi adına da contalardan destek alınmaktadır. Flanşların paslanmaz olması, sızdırmazlık niteliklerinin yanı sıra daha dayanıklı olmaları ve uzun süre kullanılabilecek nitelikte olmaları gibi bazı avantajlar da sağlamaktadır. Tercih edilecek kaliteli paslanmaz flanşların çok uzun yıllar boyunca kullanılabilme olanağı vardır. Sahip olduğu bu özelliklerden dolayı paslanmaz flanşların kullanım alanları her geçen gün daha fazla genişlemektedir.
Paslanmaz Flanş Standartları
Flanşlar için tüm dünyada farklı modeller ve standartlar söz konusudur. Türkiye’de de belirlenmiş olan bazı flanş standartları vardır. Ancak Türkiye’de tercih edilen standartlar Amerika ve Avrupa standartlarıdır. Bu standartlar, dünya standartlarının büyük ölçüde üzerindedir ve uzak Asya kökenli malzemelerin standartları ile kıyaslandıkları zaman da son derece kalitelidir. Amerikan standartları libre formu olarak adlandırılmaktadır. Buna karşın Avrupa Birliği standartları da PN normu adını almaktadır. PN formu, daha çok flanşların maruz kalabilecekleri basınçlarla alakalı olan bir formdur.
Paslanmaz Flanş Kalite Sınıfları
Paslanmaz fitting malzemeleri olan paslanmaz flanşların farklı kaliteli sınıfları mevcuttur. Bu kalite sınıfları şu şekilde sınıflanabilir; Aısı 304, Aısı 304L, Aısı 316, Aısı 316L, Aısı 316TI, Aısı 309 / 309s, Aısı 310 / 310s, Aısı 321, Aısı 420, Aısı 430, Aısı 430TI olarak sıralanabilir. Bu kalite çeşitleri, dayanıklılık ve kullanım alan farklılıklarına göre değişkenlik göstermektedirler. Bu metinde sizin için paslanmaz flanş kalite sınıflarından bazılarını açıkladık.
Flanş Ölçüleri
Paslanmaz flanşlar için belirlenmiş ve yaygın olarak kullanılan çok sayıda ölçü mevcuttur. Bu ölçüler esasında flanş kalitesi üzerinde herhangi bir etkiye sahip değildir. Flanşlarda ölçü seçimi yaparken üzerinde durulması gereken en temel husus, malzemenin kullanılacağı tesisata uygun olup olmamasıdır. Zira uygun olmayan flanşlar, gevşek kalacakları için kısmen de olsa sızdırma yaşatma potansiyeline sahiptir. Bu yüzden de flanşların kullanılacağı boruların ölçütlerinin iyi bilinmesi ve flanş alırken de bu ölçülerin dikkate alınması önem arz eden bir durumdur. Ölçüsünün yanı sıra flanş türünün de kullanım amacına uygun olması gereklidir.
Paslanmaz Flanş Kalite Grupları
Çeşitli boru hatları ve makinelerde kullanılan parçaların birbirlerini sızdırmayacak bir biçimde birleştirilmesini destekleyen ekipmanlara flanş denir. Bu flanş çeşitlerinin paslanmaz olması, makine ve boru hatlarının kullanım ömrünün uzamasını ve dayanıklı hale gelmesini sağlar. Paslanmaz flanşlar, kendi aralarında çeşitli kalite gruplarına ayrılır. Birbirinden farklı beş ana grup altında incelenen paslanmaz flanş çeşitleri, düz flanş, serbest flanş, kör flanş, kaynak boyunlu flanş ve dişli flanştır. Paslanmaz düz flanş türü, hatta yer alan borulara geçirilerek hem ön kısımdan hem de arka kısımdan kaynak yapılmak üzere hatta bağlanır. Ön ve arka kısımdan karşılıklı bir şekilde hatta bağlanan paslanmaz düz flanş, cıvata delikleri yardımıyla birbirlerine bağlanmaktadır. Bu bağlantının yapılma esnasında conta da eklenir, bu sayede üstün bir sızdırmazlık elde edilir. Paslanmaz kaynak boyunlu flanş, hatta yer alan borulara alın alına kaynak yapılması sonucu ortaya çıkan flanş türüdür. Paslanmaz dişli flanş tipi ise basıncın daha az olduğu hatlarda kullanıma uygunluk gösterir. Paslanmaz flanş çeşitleri, birbirinden farklı kalite gruplarından meydana gelir. 304 kalite ve 316 kalite arasında değişiklik gösteren paslanmaz flanşlar, kullanım ömrü ve dayanıklılık oranına göre gruplandırmalara sahiptir. Paslanmaz flanşların tercih edildiği kullanım alanları da kalite gruplarına göre değişkenlik göstermektedir. 304, 304L, 321, 316, 316L, 316TI, 309 ve 310 kaliteye sahip paslanmaz flanşlar, sektörün pek çok alanında sıklıkla tercih edilir. Isıya son derece dayanıklı olan 304 kalite ve 304L kalite paslanmaz flanşlar, gıda ve tıp sektöründe sık sık kullanılır. Aynı zamanda 304L kalite paslanmaz flanşlar, daha çok işlenebilir özelliğe sahip olmasından dolayı kullanım alanı da geniştir. 316 kalite flanş türleri, asitlere karşı direnç gösterir. Kimya, petrokimya ve sanayi alanlarında sıklıkla tercih edilen flanş türü ise 316L kaliteye sahip olanlardır. 321 kaliteye sahip olan flanş çeşitleri ise bünyesinde bulunan titanyum sayesinde korozyon dayanımının yüksek olduğu bir flanş türüdür. Bu sayede 321 kaliteli flanş seçeneklerini yüksek ısıda uzun süre tercih etmek mümkündür.
304 Paslanmaz Flanş
304 paslanmaz flanş, paslanmaz flanşlar arasında en sık kullanılan kalite sınıfıdır. Bunun en önemli sebebi 450 dereceye kadar sıcaklığa direnç gösterebilimesidir. Ayrıca aside karşı yüksek derecede dirençlidir. Bu sebeple 304 paslanmaz flanşlar, gıda ve tıp sektörlerinde yaygın olarak tercih edilir. 304L ise 304 paslanmaz flanşa alternatif olarak geliştirilmiş bir üründür. 304L, kaynak işlemin daha yoğun olduğu durumlarda tercih edilmektedir.
316 Paslanmaz Flanş
Okside olmaması sayesinde diğer kalite sınıflarından ayrılan 316, 650 dereceye kadar dayanaklılık göstermesiyle oldukça dirençli bir kalite sınıfıdır. Asitlere karşı gösterdiği direnç de oldukça fazladır. 316 paslanmaz flanşın en sık kullanıldığı sektör, petro-kimya sanayidir. 316L ve 316TI, 316 paslanmaz flanş ile aynı kalite sınıfına ait ürünlerdir. 316L’den aşağıda bahsettik. 316TI ise içerdiği titanyum oranı sayesinde hem 650 dereceye kadar sıcaklığa karşı dayanıklılık gösterir. Hem de kimyasal maddelere karşı oldukça dirençlidir. 316TI’nin bir diğer önemli avantajı ise oksidasyona karşı dirençli oluşudur.
316L Paslanmaz Flanş
316L olarak sunulan ve 316 paslanmaz flanşın alternatifi olan bu kalite sınıfındaki L ‘’low carbon’’ yani ‘’düşük karbon’’ ifadesini belirtir. Hem 450 dereceye kadar sıcaklığa kadar dayanıklı oluşu hem de asite karşı dirençli oluşu 316L paslanmaz flanşı petro-kimya sektöründe hem de tersane sektöründe benzersiz bir ürün haline getiriyor.
420 Paslanmaz Flanş
Ortalama bir korozyon dayanıklılığına sahip olan 420 paslanmaz flanş, ısıl işlem sonrası ortaya çıkan gerilime karşı oldukça dirençlidir. 420 paslanmaz flanş, işlenebilirlik, mekanik özellik, korozyon direnci ve diğer özelliklerin her birinde ortalamadır. Bu sebeple 420 kalite sınıfından bir ürün alırken hangi alandan kullanacağınıza dikkat etmeniz gerekir.
430 Paslanmaz Flanş
Düşük karbon ve krom oranına sahip olan 430 paslanmaz flanş, bir ferritik paslanmaz çeliktir. İçerdiği karbon oranı yüzde 16 ila 20 arasında değişkenlik göstermesinin yanı sıra 300 ailesi kalite sınıfına göre daha uygun fiyatlı oluşuyla öne çıktığını söylemek mümkündür. 430 ailesinin bir diğer ürünü olan 430F paslanmaz flanş ise içerdiği kükürt ürünü sayesinde çok iyi işlenebilir özelliktedir
ANSI Standardı
Paslanmaz flanşlar, kendi aralarında birbirinden farklı türlere ve kalite gruplarına ayrılırlar. Bu gruplara ek olarak çeşitli standartlara da sahiptirler. Paslanmaz flanşların standartları arasında ANSI standardı da yer almaktadır. Bu paslanmaz flanşlar için farklı model ve tüm dünyada farklı standartlar bulunmaktadır. Türkiye’de de uygulanması gereken bazı flanş standartları söz konusudur. Türkiye’de tercih edilen paslanmaz flanşların standartları, Amerika ve Avrupa’da geçerli olan flanş standartlarıdır. Oldukça kaliteli ve büyük ölçekli olan paslanmaz flanşların standartları arasında ANSI standardı da bulunmaktadır ANSI standardı, Amerikan Ulusal Standartlar Enstitüsü olarak ifade edilmektedir. Dünya standartlarının oldukça üzerinde ve kaliteli olan ANSI standardı, paslanmaz flanş çeşitlerinin daha kaliteli hale gelmesine destek olur. ANSI standartları esnasında çeşitli sınıflandırmalar söz konusudur. ANSI 1 flanş Class 400 dendiği zaman bu ifade, iç nominal çapa sahip olan flanş anlamına gelir. Aynı zamanda, 400 psi yani 25.57 bar basınç işlemlerinde tercih edilen flanş ANSI 1 Class 400 olarak ifade edilir. ANSI standartlarında tercih edilen class seçenekleri, 150 ila 2500 psi arasında çeşitli ölçülere sahiptir. Bu ölçüler, 150, 300, 400, 600, 900, 15000 ve 2500 psi şeklinde ifade edilir.
PN Standardı
Farklı model ve standartlara göre çeşitli gruplara ayrılan paslanmaz flanş çeşitleri, Türkiye’de Avrupa ve Amerika standartlarına bağlı olarak kullanılır. Avrupa Birliği standartları olarak ifade edilen PN standardı, flanşların maruz kalacağı basınçlar ile alakalı bir formdur. Paslanmaz flanşların sınıflandırılması, bu tarz standartlara bağlıdır. Avrupa Birliği normu olarak bilinen PN standardı, flanş türlerinde uygulanan basınç standardı olarak ifade edilir. PN standart normunda, paslanmaz flanşlar basınç ve çap ölçüsü baz alınarak çeşitli sınıflandırmalara göre değerlendirilir. DN 50 PN 25 paslanmaz flanş denildiği zaman, 50 mm iç çapa ek olarak 25 bar basınç seviyesinde kullanılması mümkün olan paslanmaz flanşlardan bahsedilir. Avrupa Birliği standardı olarak adlandırılan PN standardı, üstün kalite ve uzun kullanım ömrüne sahiptir. Bu standart türünde basınçlar, 6, 10, 16, 25, 40, 64, 100, 150, 250 ve 400 bar şeklinde ifade edilir. PN standart şeklinde, paslanmaz flanşların iç çap ölçüleri, 15 mm’den 3000 mm’ye kadar tanımlanmaktadır.
Paslanmaz flanş hakkında her şeyi ayrıntılı bir şekilde bu içerikte buldum. Teşekkürler
Değerli yorumunuz bizler için çok değerli. Faydamız dokunduysa ne mutlu bize. Paslanmaz çözümlerimiz için bizimle iletişim kurabilirsiniz
Konu hakkında bu kadar teknik bir içerik görmemiştim, çok bilgilendirici oldu.
Paslanmaz sektörü hakkında yılların tecrübesi ile elimizden geldiğince, sizlere değerli bilgiler sunmaya çabalıyoruz. Yorumunuz için çok teşekkür ederiz.
Bu sektör için böyle güzel bilgileri toplamak çok önemli. Teşekkür ederim
Değerli görüşleriniz bizim için çok değerli. Yorum yapma zahmetinde bulunduğunuz için teşekkür ederiz. Paslanmaz çözümlerimiz için bizimle iletişim kurabilirsiniz
Çok değerli bir içerik olmuş. Emeğinize sağlık!
Değerli yorumunuz için teşekkür ederiz Melih bey. Paslanmaz ürünler ile ilgili çözümlerimiz hakkında bilgi almak için bizimle iletişim kurabilirsiniz.