Sıradan paslanmaz sacların, delinmesi sayesinde elde edilen paslanmaz delikli sac modelleri, çoğu zaman hava ve suyun temas etmesi gereken alanlarda tercih edilmektedir. Filtreleme ya da havalandırma gibi çeşitli alanlarda tercih edilen paslanmaz delikli saclar, delikli yapıda olması sebebiyle hafif bir yapıya sahiptir.
Aynı zamanda, bu sac modelinin üzerinde yer alan delikler, son derece kullanışlı olmasıyla bilinir. Kendi aralarında pek çok farklı gruba ayrılan paslanmaz delikli saclar, alüminyum, paslanmaz çelik ve haddeleme işlemi uygulanmış çelik olarak bilinir. Kullanıcıların, paslanmaz delikli sacları tercih edeceği ortama göre, ürünlerin boyutu ve ölçüsü değişkenlik gösterebilir. Oldukça kullanışlı olan bu sac modelleri, estetik görünüşü sayesinde geniş bir kullanım alanına sahiptir. Çok yönlü olan paslanmaz metal delikli sac modelleri, ölçü ve kesim anlamında farklılıklar gösterebilir.
Paslanmaz Delikli Sac Kullanım Alanları
Hem görünüşü hem de farklı ölçüleri sebebiyle birbirinden farklı her sektör ve alanda paslanmaz delikli sac modelleri tercih edilebilir. Günlük yaşantıda pek çok alanda kullanılan paslanmaz delikli saclar, aynı zamanda ağır makine sanayisinde de sıklıkla tercih edilir. Pek çok sanayi alanında tercih edilmesi mümkün olan delikli saç çeşitleri, makine sanayi, gıda sanayi, otomotiv sanayi, elektrik, elektronik sanayi, ısıtma, soğutma sanayi ve plastik sanayi ortamlarında kullanılmaktadır. Aynı zamanda, tulumba ve pompa üretimi, filtre üretimi gibi alanlarda da paslanmaz sac seçeneklerine başvurulur. Çeşitli havalandırma sistemleri, inşaat sektörü, değirmen ve maden elekleri paslanmaz delikli sacların kullanımına uygun alanlardır. Gıda sektöründe sıklıkla kullanılan delikli paslanmaz sac modelleri, özellikle ekmek ve pasta üretimi esnasında yardımcı olmaktadır. Ekmeğin kolay pişmesi, pişerken hava alması paslanmaz delikli saclar sayesinde daha kolaydır. Estetik açıdan son derece hoş bir görüntüye sahip olan paslanmaz delikli sac modelleri, dekorasyon, park ve bahçe mobilyalarında tercih edilir. Çeşitli ortamlarda kullanılması mümkün olan raf ve takım tezgahları da paslanmaz delikli saclar eşliğinde üretilir. Mağazalarda ürünlerin rahatça sergilenmesini destekleyen stantların üretiminde, saclardan destek alınır. Aydınlatma, ses ve ısı sitemleri paslanmaz delikli saclar eşliğinde üretilir.
İlginizi Çekebilir: Paslanmaz Redüksiyon Nedir ? Hangi Amaçlarla Kullanır ?
Paslanmaz Delikli Sac Üretimi
Bir çeşit metal levha olarak ifade edilen paslanmaz delikli sac üretimi belirli planlamalar dahilinde, çeşitli makineler yardımıyla yapılmaktadır. Birbirinden farklı delikli sac seçeneğinin söz konusu olması sebebiyle, sac üretimi esnasında hangi modelin üretileceği belirtilmelidir. İşlenmiş bir metalin delikli forma ulaşması için çeşitli makineler tarafından delikli şekle getirilmesi gereklidir. Genişletme yöntemi ile bu paslanmaz saclarda delikler oluşturulması sağlanır.
İlginizi Çekebilir: Paslanmaz Nipel Nedir ? Çeşitleri Nelerdir ?
Paslanmaz Delikli Sac Çeşitleri
Paslanmaz delikli saclar, çöp sepetlerinden inşaat sektörüne kadar geniş bir kullanım alanına sahiptir. Paslanmaz delikli sac modellerinin kullanım alanlarının bu denli geniş ve fazla olmasının en önemli sebebi, ürün modellerinin çeşitliliği olarak ifade edilir. Oturma bankları, balkon ve merdiven korkulukları gibi çeşitli kullanım alanları ve farklı sektörlere sahip olan paslanmaz delikli saclar, aynı zamanda birbirinden farklı modellere sahiptir. Paslanmaz delikli sac çeşitleri arasında, genişletilmiş sac, delikli sac, trapez sac, terso sac, üçgen sac, triyor sac, kare sac, yonca sac ve parlatma sacı yer almaktadır. Paslanmaz delikli saclar arasında yer alan terso sac, şekil anlamıyla oldukça hoş bir görüntüye sahiptir. Bu sebeple çoğu zaman dekoratif amaçlı tercih edilen bir delikli sac modelidir. Yaklaşık olarak 28 mm uzun deliklerden meydana gelen paslanmaz delikli terso sac, birbirine farklı açıdan dizilen deliklere sahiptir. Tarım alanında da sıklıkla tercih edilen paslanmaz delikli saclar arasında yer alan terso sac, günlük yaşantıyı kolaylaştırmak üzere tercih edilir. Paslanmaz delikli sac modelleri arasında yer alan yonca sac, şekli itibariyle ilgi çekici olup dekoratif amaç için kullanıma uygundur. Standart ölçülerden meydana gelen deliklere sahip olan paslanmaz delikli yonca sacın kalınlığı 0.5 mm ila 1 mm arasında değişkenlik göstermektedir. Kullanım alanları daha çok un, fındık, yem gibi ürünlerin eleme işlemlerine uygunluk gösteren paslanmaz delikli saclar arasında yer alan kare sac modeli, tahıl ve kuruyemiş endüstrisinde sıklıkla tercih edilmektedir. Belirli standartlara bağlı olarak üretilen paslanmaz delikli sac çeşitleri, çoğu zaman 0.5 mm ila 10 mm arasında bir kalınlığa sahiptir.